Svetozara Markovića 75, Beograd - Tel: +381 11 306 555 8

Kambodza i Vijetnam

Indokina, Indija Adresa: Telefon: Web:

od 1399 eur

NoćenjeAVIO PROGRAM 

Daleke destinacije

Indokina

KAMBODŽA I  VIJETNAM 

11 dana/8 noćenja - avionom

Polazak: 24.mart 2017. / Povratak: 03.april 2017.  

Poluostrvo Indokina, smešteno između Kine i Indije, predstavlja i dalje mistični izazov za posetioce iz Evrope, sa svojom burnom istorijom, autentičnim kulturnim i istorijskim nasledjem isprepletanim sa viševekovnim kolonijalnim uticajem, pleni i privlači sve više turista svake godine.

Sadržaj

1.dan (24.mart 2017.) BEOGRAD – DOHA Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" kod šaltera  u 09.30. Poletanje za Dohu u 11.30 (let QR 232). Dolazak u 18.35. Čekanje na vezu. Mogućnost fakultativnog obilaska Dohe, grada u pustinji koji tek uz noćna svetla dobija pravi sjaj (tranzitne vize se dobijaju posredstvom Qatar Airways-a i ne naplaćuju se). 

2.dan (25.mart 2017.) DOHA - SAJGON (HO ŠI MIN) Poletanje za Sajgon u 02.20 (let QR 970). Obroci u avionu. Dolazak u 13.25. Transfer do hotela. Smeštaj. Posle podne razgledanje grada koji je dugo godina nosio epitet bisera Istoka. Danas je to najveći grad i veliki trgovački centar Vijetnama, koji sve više privlači veliki broj stranih investitora. Srećom, stari šarm nije izgubio. Obilazak katedrale Notr Dam, stare zgrade Glavne pošte, zgrade Opere dr. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (26.mart 2017.) SAJGON – DELTA MEKONG - SAJGON Doručak. Odlazak autobusom do malog i mirnog mesta Maj To, na obali reke Mekong. Vožnja brodićem kroz čuvenu deltu reke Mekong, kraj koje žive ljudi čiji je glavni izvor prihoda ribarenje, proizvodnja pirinča, kokosa, banana, manga i dr. Plovi se kraj živopisnih ribarskih sela, što daje mogućnost upoznavanja sa svakognevnim aktivnostima lokalnog stanovništva. Povratak u Sajgon. Noćenje.


4.dan (27.mart 2017.) SAJGON – PNOM PEN (KAMBODŽA) Doručak. Odlazak do mreže tunela Cu Či, koji su bili veoma važna baza za vreme američkog rata. Vietkong je izgradio tunele u dužini od 200 km, koji su povezivali glavna komandna mesta, bolnice, skloništa i fabrike oružja. Građeni su na vrlo primitivan način, ali ipak nikada nisu bili otkriveni. Polazak autobusom ka graničnom prelazu Bavet sa Kambodžom, vožnja kroz vrlo živopisne predele; prelazak granice i nastavak putovanja za Pnom Pen (Sajgon-Pnom Pen 285 km). Pnom Pen se smatra jednim od najlepših gradova Indokine, u kome je vrlo vidljiv uticaj Francuza na izgled i arhitekturu. Osnovan je 1372.godine, kada je bogata plemkinja Kmera, Pen, u podnožju brda (“pnom” na kmerskom), podigla mali manastir na mestu gde je pronašla četiri Budine statue kraj jednog drveta pored reke Mekong. Smeštaj u hotelu. Noćenje. 

5.dan (28.mart 2017.) PNOM PEN Doručak. Obilazak glavnog grada Kambodže koji se nalazi na ušću tri reke i predstavlja uspešnu mešavinu daleke prošlosti i sadašnjost. Poseta pagodi Vat Pnom, podignutoj na mestu gde je plemkina Pen pronašla statue Bude, danas je to mesto gde lokalno stanovništvo jaše slonove ili pušta zatočene ptice iz kaveza na slobodu, u nadi da će im se tako ostvariti zamišljena želja. Obilazak Kraljevske palate, podignute 1866.godine, to je poslednja gradjevina te vrste izgradjena za vreme francuskog kolonijalnog perioda. U njenom sklopu se nalazi i Srebrna pagoda, koja je tako nazvana zbog 5000 srebrnih pločica koje ukrašavaju pod, a u njoj se nalazi kolekcija Budinih statua od zlata, srebra, kristala i bronze. Poseta Nacionalnom muzeju, u kome se nalazi preko 5000 eksponata koji svedoče o bogatstvu i kulturi kmerske kraljevine od IV do XIII veka. U popodnevnim časovima poseta Muzeju genocida. Povratak u hotel. Nočenje.

6.dan (29.mart 2017.) PNOM PEN - SIEM REP Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Siem Rep. Dolazak. Smeštaj u hotelu. Poludnevno razgledanje ovog u svetu poznatog lokaliteta, uvrštenog od strane UNESCO u svetsku kulturnu baštinu. Hramovi Angkor se ubrajaju među najveće religiozne spomenike i pripadaju periodu kmerske civilizacije, koja je obuhvatala ceo region u vremenu od 900. do 1500. god. n.e. Najpoznatiji među njima je Angkor Vat, monumentalni spomenik kmerske umetnosti, koji simboliše jedinstvo kraljeva sa bogom Višnu. Povratak u hotel. Noćenje.

7.dan (30.mart 2017.) SIEM REP Doručak. Celodnevno razgledanje arheološkog kompleksa Angkor. Obilazi se Angkor Tom, utvrđeni kraljevski grad u okviru koga se nalaze neke od najimpozantnijih građevina ovog lokaliteta, zatim Bajon, jedan od najpopularnijih hramova koji se sastoji od mnogo uzanih hodnika i kula, dekorisanih sa oko 200 likova sa čuvenim „angkorskim osmehom”. Razgledanje Baphouna, Fimeanakasa, nekadašnje kraljevske palate, čuvene Terase slonova, Terase leproznog kralja. Obilazak Bantei Sreia, za koji se dugo verovalo da predstavlja najsavršeniji primer kmerske umetnosti, a poznat je po izuzetnom rezbariju u kamenu. Ta Prom je jedna od najvećih atrakcija u celom kompleksu, jer pokazuje kako su svi hramovi izgledali prekriveni bujnom vegetacijom, sve dok ih evropski istraživači nisu otkrili. Pred smiraj dana obilazak jednog od hramova odakle se posmatra zalazak sunca nad Angkor Vatom. Povratak u hotel. Noćenje. 

8.dan (31.mart 2017.) SIEM REP – HANOJ (VIJETNAM) Doručak. Transfer na aerodrom. Poletanje za Hanoj. Dolazak. Transfer do hotela. Smeštaj u hotelu. Noćenje.

9.dan (01.april 2017.) HANOJ – ZALIV HALONG-HANOJ Doručak. Polazak autobusom do zaliva Halong (vožnja traje oko tri sata). Ukrcavanje na džunku (tradicionalni manji brod). Isplovljavanje. Vožnja (četiri sata) po zalivu koji smatraju jednim od svetskih čuda prirode i možda najneobičnijim i najprivlačnijim pejzažom u Vijetnamu. Predstavlja deo svetske prirodne baštine i pod zaštitom je UNESCO. U zalivu se nalazi nekoliko hiljada ostrvaca koja svojim neobičnim oblicima čine ovaj zaliv tako lepim i neobičnim. Ručak na brodu. Povratak u Hanoj. Noćenje.

10.dan (02.april 2017.) HANOJ-DOHA Doručak. Poludnevno razgledanje prestonice Vijetnama, Hanoja, za koji se nekada govorilo da je Pariz Istoka. Grad je mnogo mirniji, sa puno parkova, zelenila, jezera, manje saobraćaja i mnogi kažu sa više šarma od Sajgona. Obilaze se Trg Ba Din, bivša rezidencija Ho Ši Mina i Predsednička palata (spolja), Pagoda na jednom stubu, tako dizajnirana da podseća na lotosov cvet, hram književnosti iz 11.veka, posvećen Konfučiju, u kome su se delila odlikovanja studentima sa najboljim ocenama, Hoan Kiem, jezero u srcu grada sa malom pagodom u centru, Hram Ngok Son i dr. Tansfer na aerodrom. Poletanje za Dohu u 17.30 (let QR 835). Obroci u avionu. Dolazak u Dohu u 23.50. Čekanje na vezu.

11.dan (03.april 2017.) DOHA – BEOGRAD Nastavak putovanja za Beograd u 07.00 (let QR 231). Obroci u avionu. Dolazak u 11.25.


Obuhvata

* prevoz avionom na navedim relacijama, 

* smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3/3+*, obroci prema programu (doručak/švedski sto i ručak na džunki na krstarenju Zalivom Halong),  

* obilasci prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja (licencirani vodič ide sa grupom iz Beograda). 

Ne obuhvata

* avio-takse troškovi 298 evra (sastoje se od sledecih nerefundabilnih taksi: EUR 222.00YQ, EUR 4.48LG, EUR 0.98RF, EUR 16.72RS, EUR 1.29RS, EUR 7.48YR, EUR 17.94G4, EUR 0.94PZ, EUR 1.40C4, EUR 23.31JC, EUR 0.93E7, u trenutku pravljenja programa, plaćaju se nedelju dana pre putovanja u konačnom iznosu, jer su podložne promeni), 

* lokalne aerodromske takse ukoliko postoje i plaćaju se na licu mesta, fakultativni izleti (obilazak Dohe je u pratnji našeg vodiča, cena taksi prevoza od aerodroma do grada je oko 15 eur, 

* tranzitna viza se ne naplaćuje), napojnice za vozača i lokalnog vodiča (koje su u ovom delu sveta obavezne), 

* dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara po rezervaciji, troškovi pribavljanja viza i usluga viziranja naše agencije (10 evra po osobi), kao ni međunarodno putno osiguranje.         


Napomena

Hoteli:


Sajgon – Sen Viet Hotel 3* ili sličan, www.senviethotel.com.vn/en

Odlično lociran hotel, u centru Sajgona, sobe imaju wifi, led tv, kuvalo za čaj/kafu, fen, sef

Pnom Pen – Cardamom Hotel 3* ili sličan, www.cardamomhotel.com

Smešten je u srcu živopisnog dela grada, odlično pozicioniran izmedju Kraljevske palate i cetralne pijace. Gostima su na raspolaganju restoran i bar, wifi, kablovsku tv, kuvalo za čaj/kafu…

Siem Rep–Grand Sunset Angkor Hotel (bivši Casa Angkor Hotel) 3+* ili sličan, www.grandsunsetangkorhotel.com

Nalazi se u staroj francuskoj četvrti, 2 minuta vožnje tuk-tukom od noćne pijace i 15 minuta vožnje od hramova Angkor Vata. U hotelu ima wifi, lcd i satelitska tv, bazen, bar…

Hanoj – Hong Ha Hotel 3+* ili sličan, www.honghahotel.vn

Centralno pozicioniran hotel, odlikuju ga francuska fasada i savremeni vijetnamski enterijer, nalazi se oko 300m od francuske četvrti i starog jezgra Hanoja. Sobe imaju wifi, lcd tv, fen…


VAŽNE I KORISNE INFORMACIJE:


VIZA : Državljanima Srbije (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) potrebne su vize za  Kambodžu i Vijetnam, koje se dobijaju po dolasku, na aerodromu. Nepohodno je imati 2 prazne stranice u pasošu za 2 vize i 4 fotografije. Odobrenje za vijetnamsku vizu dobija se pre polaska, posredstvom našeg partnera (vijetnamske vlasti moraju unapred da odobre izdavanje vize na aerodromu i ova usluga je oko 25 usd, zadužuje se kroz prijavu). Trenutna cena vijetnamske vize za dva ulaska je oko 35 usd, a kambodžanske oko 30 usd. O tačnom iznosu putnici će biti obavešteni nedelju dana pred polazak. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona moraju sami da se raspitaju kod konkretnih diplomatskih predstavništava u svojim zemljama.

Za sve informacije obratite se viznom odeljenju na tel. 2098-184. 


VALUTA: Kambodža - k. rijel   1USD = 4.058.33 KHR    1EUR = 4.353,67 KHR

             Vijetnam -  v. dong  1USD = 22.588,70 VND  1EUR = 24.233,53 VND             

KLIMA: toplo, sa malo izraženijom vlažnošću vazduha - ovo je period visoke turističke sezone u celom području.

ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU AKONTACIJE (40%) DO 15.FEBRUAR  2017. ILI DO POPUNE MESTA*

*Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog strikitnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.

VAŽNE NAPOMENE:


Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom, vremenskim nepogodama i slično).

Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje najmanje 5 dana pred put (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Osiguranje od otkaza nije uračunato cenu, ali se preporučuje.

Preporučuje se da se nepohodni lekovi i dokumenta spakuju u ručni prtljag.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 

- gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.


CENA PUTOVANJA U EURIMA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI

Hoteli

Usluga

Tipp sobe

Cena arazmana

Hoteli 3*/3+*

Nocenje sa doruckom + 1 rucak nadzunki (zaliv Halong)

1/2

1.399 Eura

Doplata za jednokrevetnu

210 Eura


NAPOMENA: Rezervacija trokrevetnih soba vrši se na upit. Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini. 


Za sva dodatna pitanja i informacije pisite na mejl  hobbit_travel@eunet.rs ili nas kontaktirajte telefonom 011/306-555-8!

Period važenja

od 01.02.2017 do 31.03.2017