Svetozara Markovića 75, Beograd - Tel: +381 11 306 555 8

Kina, Carska istorijska tura

Peking, Kina Adresa: Telefon: Web:

od 1490 eur

HotelNoćenjeAVIO PROGRAM 

Daleke destinacije

Kina  

CARSKA ISTORIJSKA TURA

PEKING, SIAN, SUDŽOU, VELIKI KANAL, NANĐING,

HANGDŽOU, ŠANGAJ

15 dana / 12 noćenja, avionom i vozom

Polazak: 07. april 2017. / Povratak: 21.april 2017.

Za Kineze Kina je – centar sveta. Za one koji je nisu upoznali idoživeli velika je misterija. Između ostalog i zato jer je dugo, dugo bila skivena od ostatka sveta Velikim zidom koji je brižno čuvao mir ne samo veličanstvene imperije već i civilizacije o čijim se vrednostima moglo samo naslućivati.Baš takva Kina je oduvek interesovala i mamila Evropljane. Još od dana kada je Marko Polo zakoračio na njen prostor pa sve do danas kada je i zvanično jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija.Na jednom putovanju upoznaćete obilje njenih prirodnih lepota, proći putevima burne prošlosti pretvorene u bogatstvo istorije, ali i uživati u fascinantnj sadašnjosti. Kineski Sian je kolevka istorije ove zemlje, a Peking i Šangaj putokaz njene budućnosti…

Sadržaj

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan (07.04.2017.) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu "Nikola Tesla" u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK 1084). Sletanje u 23:05 časova. 

2.dan (08.04.2017.) ISTANBUL –  PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let TK 20). Obroci u avionu. Sletanje u 15:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (09.04.2017.) PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, neprocenjivim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji - fabrici bisera. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

4.dan (10.04.2017.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije, zatim i prelepe Letnje palate, u blizini Pekinga. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta Muzeju žada u kome je i prodajna galerija. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5.dan (11.04.2017.) PEKING – SIAN Doručak (lanč paket). Transfer do železničke stanice. Polazak voza za Sian, jednu od prestonica stare Kine. Po dolasku obilazak 

uvenog Muzeja terakote, u kome je smešteno preko 6.000 iskopanih figura vojnika napravljenih od terakote u prirodnoj veličini sa fizionomijama ljudi iz različitih delova Kine. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

6.dan (12.04.2017.) SIAN – SUDŽOU Doručak. Pre podne razgledanje grada koji je bio početna tačka na čuvenom "Putu svile". Obilazak Pagode velike guske i starih  kapija kao i Šansi istorijskog muzeja. Večera. Transfer do železničke stanice. Odlazak vozom za Sudžou.

7.dan (13.04.2017.) SUDŽOU Dolazak. Doručak. Celodnevno razgledanje grada, koga nazivaju Venecijom Kine, zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme Song dinastije. Pored kanala oduvek je bio poznat i po svojim veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Obilazak čuvene bašte Pokornog upravitelja, koja je zbog lepote i kulturno istorijskog značaja na UNESCO listi kulturne baštine. Poseta fabrici svile. Večera. Noćenje.

8.dan (14.04.2017.) SUDŽOU Doručak. Obilazak Tigrovog brda, Velikog kanala i radionice za vez. Veliki kanal je najstariji i najduži (1.795 km) na svetu. Ima 24 prevodnice  i oko 60 mostova. Njegova izgradnja počela je još u 5.veku p.n.e. Proteže se od  Pekinga  do Hangdžoua. Usput zaustavljanje kod sela Džou, na čuvenom Velikom kanalu. Večera. Noćenje.

9.dan (15.04.2017.) SUDŽOU – NANĐING Doručak. Polazak autobusom za Nanđing (oko 3 sata vožnje), jednu od šest starih kineskih prestonica. Nalazi se na čuvenij reci Jangce. U toku razgledanja obilazak Mauzoleja dr. Sun Jatsena, koga su mnogi smatrali ocem moderne Kine i  mosta na reci Jangce, jednog od najdužih u Kini.  Odlazak do Činhuaj reke, obilazak starih kapija Guan Džo iz Ming perioda, kao i poseta fabrici kristala. Večera. Noćenje.

10.dan (16.04.2017.) NANĐING – HANGDŽOU Doručak. Polazak autobusom za Hangdžou (oko 4 sata vožnje). Dolazak. Smeštaj u hotelu. U popodnevnim časovima obilazak Pagode šest harmonija koje predstavljaju jedno od pravih remek dela stare kineske arhitekture.  Večera. Noćenje.

11.dan (17.04.2017.) HANGDŽOU Doručak. Odlazak do Zapadnog jezera, jednog od najlepših u Kini. Okruženo sa tri strane planinama, sa puno pagoda, hramova i drugih istorijskih znamenitosti, najviše je korišćeno kao inspiracija pesnicima i slikarima. Kratka vožnja brodom po jezeru. Obilazak Lingijan hrama. Lingijan hram je jedna od glavnih atrakcija  koja se odlikuje sjajnim budustičkim  rezbarijima iz 10-14 veka. Poseta fabrici čaja. Večera.  Noćenje.

12.dan (18.04.2017.) HANGDŽOU – ŠANGAJ Doručak. Odlazak autobusom za Šangaj (192 km). Po dolasku  razgledanje najmnogoljudnijeg grada Kine, koji od svih kineskih gradova najviše podseća na evropski. Razgledanje uključuje Hram Bude od žada, čuvenu Ju baštu. Večera. Noćenje.

13.dan (19.04.2017.) ŠANGAJ Doručak. Obilazak poslovnog centra Bund, Nanđing ulice, čuvenog Šangaj muzeja. Večera. Noćenje.

14.dan (20.04.2017.) ŠANGAJ – ISTANBUL Doru

ak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju u 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uve

e transfer do aerodroma. Poletanje za Istanbul u 22:35 časova (Let TK 27). Obroci u avionu.

15.dan (21.04.2017.) ISTANBUL – BEOGRAD Sletanje u Istanbul u 05:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:40 časova (Let TK 1081). Sletanje u 08:20 časova. 

Obuhvata

Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking-Sian (brzi voz, ekonomska klasa) i Sian-Sudžou -  1 noćenje (kušet kola, kabina za četiri osobe) i autobusom prema programu, smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) u Pekingu 4*  (3 noćenja) - Jintailong International Hotel, u Sianu 4* (1 noćenje) - Grand Metropark Hotel Xian, u Sudžou 4* (2 noćenja) - Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou, u Nanđingu 4* (1 noćenje) - Glarun Jinling Hotel, u Hangdžou 4* (2 noćenja) - Braim canal Hotel, u Šangaju 4* (2 noćenja) - Grand Mercure Baolong Hotel, transferi, razgledanja i ishrana prema programu, (doručak u hotelima - internacionalni švedski sto, ručkovi ili večere prema programu u lokalnim restoranima - kineska hrana, meni od više različitih jela), troškovi organizacije i vođenja putovanja.

Ne obuhvata

Avio-takse u iznosu od 381,73 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 337.00 YR, i refundabilnih EUR 0.98 RF, EUR 16.72 RS, EUR 0.22 RS, EUR 10.00 TR, EUR 4.48 LG, EUR 12.33 CN) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koji se preporučuje.Avio-takse u iznosu od 381,73 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : EUR 337.00 YR, i refundabilnih EUR 0.98 RF, EUR 16.72 RS, EUR 0.22 RS, EUR 10.00 TR, EUR 4.48 LG, EUR 12.33 CN) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banca Intesa, na dan uplate), dinarski deo aranžmana u iznosu od 1.790 dinara po rezervaciji, fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koji se preporučuje.

Napomena

OPŠTE I KORISNE INFORMACIJE: 


KLIMA: 

je izrazito kontinentalna. Proleće kao i jesen, najlepše doba za posetu ovih gradova. Prosečne dnevne temperatura se kreću od 10-25°C, jutra i večeri nešto svežiji. 


VALUTA: Kina:  (Kineski juan) 1USD= 6.93185 CNY  1EUR= 7.29425 CNY


VIZE: Državljanima Srbije sa biometrijskim pasošima (važnost pasoša najmanje 6 meseci po povratku sa putovanja) nije potrebna viza za  Kinu. Putnici iz ostalih zemalja iz regiona treba sami da se raspitaju kod diplomatskih predstavništava u svojim zemljama. 

Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i  vozača. 


VAŽNE NAPOMENE:

Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu na dan plaćanja.

Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.

Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).

Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.

Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).

Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.

Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije.

Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 

gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

Smestaj: hoteli 4*

Usluga: Prema programu

Cena arzmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: 1.490 Eura

Doplata za jednokrevetnu sobu: 390 Eura

NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.


SMEŠTAJ: 

Hotel u Pekingu: Jingtailong International Hotel 4* 

http://www.jtlhotel.com.cn/index.php?Locale=en-us

Hotel je u samom centru Pekinga. Udaljenjen je svega 500 metara od Trga Tjenanmen i na oko 800 metara od Hrama neba. U blizini hotela nalaze se mnogobrojne turističke atrakcije i restorani. Standardne sobe su prosečne veličine 30m2, opremljene sa LCD TV, sefom, mini barom i centralnim sistemom klime.


Hotel u Sianu: Grand Metropark Hotel Xian 4* 

http://www.hkctshotels.com/hotels/XianGrandMetropark/#

Centralna lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim turističkim atrakcijama ovog grada. Hotel ima 315 soba. Sobe su elegantno dekorisane i sadrže plazma televizor, klima uređaj, mini bar, sef i besplatni bežični internet.


Hotel u Sudžou: Days Hotel Front Xiang Cheng Suzhou 4*

https://www.wyndhamhotels.com/days-inn/suzhou-china/days-hotel-frontier-xiangcheng-suzhou/overview|

Udaljen samo 3km od centra grada, strateška lokacija hotela osigurava gostima brz i lagan pristup mnogim lokalnim mestima i interesima. Moderno opremljene sobe sadrže besplatni bežični internet, LCDTV, mini bar, ketler, sef, fen za kosu, centralnu klimu. Hotel ima fitness centar, kafeteriju, bar, kineski restoran.


Hotel u Nanđingu: Glarun Jinling Hotel 4*   http://162.jinlinghotels.com/English/Index.html

Hotel se nalazi u južnom delu Nanđinga, na oko 12 minuta vožnje (20km) od centra grada. Hotel ima 3 restorana, fitnes centar, bar, besplatan internet. Sobe su oko 30m2 opremljene sa klima uređajem, mini barom, ketlerom, sefom, LCD TV.


Hotel u Hangdžou: Braim canal Hotel 4*  http://www.braimcanalhotel.com

Luksuzan poslovni hotel, centralno lociran, otvoren je 2010. godine. Sadrži 322 sobe koje su opremljene sa satelitskim LCD TV, ketlerom, mini barom, sefom, fenom za kosu. Gostima je na raspolaganju bespatan internet.


Hotel  u Šangaju: Grand Mercure Baolong Hotel 4* http://www.baolongmercure.com

Hotel je udaljen 9 km od šoping zone Nanđing. Hotel sadrži otvoreni bazen, masažu, saunu, fitness centar, salon lepote, restoran i dva bara. Hotel ima ukupno 372 sobe koje su opremljene sa televizorom, mini barom, fenom. Gostima je na raspolaganju bežični internet.


Period važenja

od 01.02.2017 do 07.04.2017