Svetozara Markovića 75, Beograd - Tel: +381 11 306 555 8

Peking i Sangaj

Peking, Kina Adresa: Telefon: Web:

od 990 eur

NoćenjeAVIO PROGRAM 

Daleke destinacije

Peking deluje kao da je prestonica Kine od početka sveta. Pozicioniran izvan kolevke Kineske civilizacije izdigao se kao kulturna i politička sila zemlje tek u 13. veku kada su Mongoli okupirali Kinu. U srcu Pekinga nalazi se Zabranjeni grad, ogromni kompleks palata nekadašnjih careva, a danas jedan od najvećih muzeja na svetu. Sa ove tačke, preostale atraktivne lokacije megapolisa sa 14,5 miliona stanovnika, ako se izuzme Kineski zid, udaljene su najviše dva do tri kilometra. Ipak, najbolji način da spoznate grad, njegovu prošlost i sadašnjost, jeste da sledite korake careva i prošetate se kroz Zabranjen grad, da se popnete na Veliki zid, granicu koja Kinu odvaja od varvarskih hordi, odvojite ceo jedan dan i obidite Letnju palatu, da obilazeci sporim korakom proniknete u kosmičku harmoniju Nebeskog hrama… 

Šangaj, neobičan i poseban. Moderan grad u kome su vešto uklopljena arhitektonska dela prošlih epoha s ovovremenskim. Moć kapitala učino ga je megapolisom 21. veka. Danas je veliko gradilište i dom 20 miliona stanovnika, metropola koja se i bukvalno menja pred očima onih koji u njemu žive ali i onih koji ga iz dana u dan posećuju. Nekada je bio samo malo ribarsko selo, zatim značajan trgovinski centar za pamuk, svilu i čaj. Opsedali su ga kolonizatori, u njemu je osnovana KP Kine, u 20.veku bio je „zmajeva glava u delti Jangce“. Na početku 21. veka izrastao je u magnet za novac i mesto za ostvarenje snova. Smele i nekonvencionalne arhitektonske forme, najluksuzniji hoteli, restorani, kafe, butici, kancelarije najuspešnijihfirmi sveta...Ultramoderan i čist grad koji je na bogatsvu prošlosti postao bolji grad za još bolji zivot...Treba ga videti i doziveti, njime koračati, šopingovati...  

Sadržaj

Kina

PEKING I ŠANGAJ

Polazak: 21. oktobar 2016. 10 dana (7 noćenja) – avionom

Polazak: 21. oktobar 2016.

1.dan (21.10.2016.) BEOGRAD – ISTANBUL Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla", kod šaltera KonTiki u 18:20 časova. Poletanje za Istanbul u 20:20 časova (Let TK1084). Sletanje u 23:05 časova. Čekanje na vezu.

2.dan (22.10.2016.) ISTANBUL – PEKING Poletanje za Peking u 01:55 časova (Let TK20). Obroci u avionu. Sletanje u 15:55 časova. Transfer do hotela. Smeštaj. Večera. Noćenje.

3.dan (23.10.2016.) PEKING – BADALING – PEKING Doručak. Obilazak veličanstvenog Zabranjenog grada sa brojnim palatama, paviljonima i vrtovima, pravim dragocenostima kineske arhitekture i umetnosti. Razgledanje grada nastavlja se na Trgu Tjenanmen, na kome se nalazi Mauzolej Mao Cetunga (ne ulazi se), kao i druge važne državne institucije. Ručak. Odlazak do Hrama neba, jednog od najlepših i najinteresantnijih hramova u Pekingu. Prepoznatljiv je po plavom krovu od glaziranih pločica. U program je uključena i poseta galeriji – fabrici bisera. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan (24.10.2016.) PEKING Doručak. Odlazak do mesta u kome se nalaze najbolje očuvani delovi Kineskog zida, jedinog dela ljudskih ruku vidljivog sa Meseca. Obilazak jedne od čuvenih grobnica Ming dinastije. Obilazak čuvene Letnje palate, u blizini Pekinga. Ručak. Po povratku, panoramsko razgledanje Olimpijskog parka ukrašenog poslednjim dostignućima moderne arhitekture, poput stadiona "Ptičije gnezdo“ i "Vodena kocka" ili velikog olimpijskog bazena. Poseta galeriji – fabrici žada. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (25.10.2016.) PEKING Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i kupovinu. Noćenje.

6.dan (26.10.2016.) PEKING – ŠANGAJ Doručak. Transfer na železničku stanicu. Polazak voza za Šangaj u 08:00 časova. Dolazak u 12:55 časova. Po dolasku razgledanje Šangaja koji od svih kineskih gradova najviše liči na evropski. Hram Bude od žada, čuvena bašta Ju  i poslovni centar Bund, samo su deo onoga što se može videti u ovom gradu. Ručak. Smeštaj. Slobodno veče za šetnju centrom grada koji noću, okupan iluminacijama, izgleda kao futuristički megapolis. Noćenje.

7.dan (27.10.2016.) ŠANGAJ – SUDŽOU – ŠANGAJ  Doručak. Odlazak autobusom za Sudžou (oko sat ipo vožnje). Razgledanje grada koga nazivaju i Venecijom Kine zbog brojnih kanala koji ga presecaju. U starom delu grada još uvek mnoge kuće jednom stranom gledaju na ulicu a drugom na kanal. Grad ima dugu istoriju. Naročito je bio razvijen za vreme dinastije Song. Pored kanala, oduvek je bio poznat po veoma lepim baštama u kojima se odmarala kineska aristokratija. Čuven je od davnina i po proizvodnji svile. Kraće zadržavanje u fabrici svile. U toku dana ručak. Povratak u Šangaj. Noćenje.

8.dan (28.10.2016.) ŠANGAJ  Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja ovog fascinatnog kineskog grada. Noćenje.

9.dan (29.10.2016.) ŠANGAJ – ISTANBUL Doručak. Slobodno vreme za individualna razgledanja i kupovinu. Sobe se napuštaju do 12:00 časova (prema međunarodnim uzansama). Uveče transfer do aerodroma. Poletanje za  Istanbul u 22:35 časova (Let TK27). Obroci u avionu.

10.dan (30.10.2016.) ISTANBUL – BEOGRAD Sletanje u 04:10 časova. Nastavak putovanja za Beograd u 07:55 časova (Let TK1081). Sletanje u 08:40 časova. 

Obuhvata

* Prevoz avionom na navedenim relacijama, prevoz vozom na relaciji Peking–Šangaj (brzi voz–druga klasa), 

* smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima (lokalna kategorizacija) sa 3* u Pekingu -Tailong Plaza Hotel, u Šangaju  sa 4* - Hotel Grand Mercure Baolong (ili slični iste kategorizacije) na bazi 7 noćenja, 

* ishrana prema programu (doručak na bazi švedskog stola, ručak ili večera po programu u lokalnom restoranu – kineska hrana, meni od više različitih jela), 

* transferi i razgledanja prema programu, troškovi organizacije i vođenja putovanja.


**Imena hotela prema gore navedenoj kategorizaciji biće poznata mesec dana pre putovanja, odnosno po formiranju grupe i izmirivanju obaveza prema stranom partneru.


Ne obuhvata

* Obavezna napojnica od 5 USD po danu boravka, po osobi za lokalnog vodiča i  vozača. 

* Avio-takse 381.18 evra (koje se sastoje od sledećih nerefundabilnih taksi : eur 337.00 YR, i refundabilnih 0.22 RS, 0.98 RF, 16.72 RS, 3.30 LG, 10.00 TR, 12.96 TS) - (podložne su promeni, a njihov konačni iznos se plaća sedam dana pre putovanja u agenciji, po prodajnom kursu Banke, na dan uplate), 

* dinarski deo aranžmana u iznosu od 1790 dinara koji se plaća po rezervaciji, 

* troškovi vize (5 evra) i usluge viziranja (10 evra), 

* fakultativni izleti, međunarodno putno osiguranje, kao ni osiguranje od otkaza putovanja koje se preporučuje.

Napomena

Informacije: 

KLIMA: Proleće kao i jesen, najlepše je doba za posetu Pekingu i Šangaju. Prosečne dnevne temperature se kreću od 10-25°C , jutra i večeri nešto svežiji.
VALUTA:  1USD = 6.64508 CNY  1EUR= 7.38568 CNY

VIZE
Za ovo putovanje državljanima Republike Srbije potrebna je viza za Kinu koja se dobija posredstvom naše agencije. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji i uslovima  pribavljanja viza mogu se dobiti u Odeljenju viza  (telefon 011/2098-184). 

VAŽNE NAPOMENE:
 
Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja.
Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
Napuštanje soba je do 12:00 časova na dan izlaska iz hotela.
Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 15 putnika).
Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se prilikom izdavanja avionske karte, najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije.
Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

NAČINI PLAĆANJA: 
gotovinski – avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put.

KRAJNJII ROK ZA PRIJAVLJIVANJE I UPLATU JE DO 20. SEPTEMBRA 2016. ILI DO POPUNE MESTA.
Molimo putnike da poštuju datum za prijavljivanje i uplatu, zbog striktnih rokova plaćanja prema avio kompanijama i stranim partnerima. U protivnom, ne garantuju se ni mesta ni cena.
 Mole se putnici da provere tačno vreme leta dva dana pre polaska

Smestaj: Hoteli sa 3* i 4*

Usluge: Prema programu putovanja

Cena arazmana po osbi u dvokrevetnoj sobi: 990 Eura

Doplata za jednokrevetnu sobu: 220 Eura

*NAPOMENA: Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem ne preporučujemo za tri odrasle osobe, jer treći krevet ne odgovara standardnoj veličini i vrše se na upit. Treća odrasla osoba ne ostvaruje popust u dodatnom ležaju.


Hoteli: 

Peking - Jingtailong International Hotel  http://www.jingtailonginternationalhotel.com

Šangaj -- Grand Mercure Baolong Hotel  http://baolongshanghai.com


Period važenja

od 18.08.2016 do 20.10.2016